Опалювальний котел - найпоширеніший з існуючих видів теплових генераторів для опалення житлових приміщень. Незалежно від складності виготовлення, опалювальний котел - це пристрій, що перетворює енергію палива в тепло, шляхом передачі тепла за допомогою теплоносія. В якості теплоносія опалювальний котел використовує воду, масло або антифриз.

Теплоносій знаходиться в системі опалення і віддає частину тепла для нагріву приміщення. Після охолодження він повертається в опалювальний котел (теплообмінник), де знову нагрівається і повертається в систему опалення. Як правило, опалювальний котел складається з корпусу, виготовленого зі сталі або чавуну, пальники або топки, теплоносія, автоматики управління роботою котла.

Опалювальний котел Куппер - це універсальний агрегат для обігріву будинку. В якості палива опалювальний котел Куппер може використовувати будь-який з доступних видів палива: газ, дрова, рідке паливо, вугілля, електрику і опалювати житлові приміщення площею до 160 м².

   

Підлоговий опалювальний котел - найпоширеніший тип теплових агрегатів для домашнього використання.

Потужність опалювального котла може досягати декількох сотень кВт, що дозволяє встановлювати його в приватних будинках будь-якої площі. Найпопулярнішим видом палива, що використовуються в опалювальних котлах, є природний газ - через свою низьку вартість, але як уже було сказано вище, опалювальний котел Куппер може працювати на будь-якому виді палива, що робить його самим універсальним варіантом для приватного використання.

 

Для прискорення підігріву опалювальний котел Куппер обладнаний блоком ТЕНів 3х2кВт, які в разі потреби можуть виконувати функцію нагрівального елементу і підтримувати температуру в системі опалення.

Такий опалювальний котел здатний забезпечувати нагрівання до 33-л / хв, а в разі необхідності в поєднанні з додатковим бойлером - і більше.

 

Основна особливість опалювального котла Куппер полягає в тому, його конструкція розроблена таким чином, що дозволяє без проведення додаткових робіт встановлювати різні типи пальників, в залежності від використовуваного виду палива.