Справжня російська лазня відрізняється від інших лазень високим температурним режимом (70-90 С) і високою вологістю, тому всі конструкції приміщення повинні враховувати цю особливість. Великою мірою ця вимога стосується дверей парної, оскільки саме вони піддаються нерівномірного впливу температур.

Найважливіша функція дверей в лазні - ефективно зберігати тепло, тому вони невисокі і вузькі.
Стандартний розмір - 0,7 x 1,9 м, але можливі й інші варіанти. Двері для лазні повинні бути встановлені таким чином, щоб вони відкривалися назовні, це необхідно, щоб простору в парильні було більше, а також виходячи з питань безпеки.

Двері для лазні повинні щільно прилягати до коробки, щоб ефективно зберігати тепло і рівень вологості всередині. Тому і коробка і дверне полотно повинні бути виготовлені з використанням матеріалів і технологій, що перешкоджають сильному нагріванню і деформації в процесі експлуатації.

При цьому двері для лазні не повинні мати металевих деталей, за винятком навісів, які обов'язково повинні мати антикорозійне покриття. Ручки дверей можуть бути дерев'яними, пластмасовими, скляними або керамічними.

У сучасних лазнях часто використовуються скляні двері, полотно яких виготовлено з загартованого жаростійкого скла товщиною від 8 мм. Скляні двері для лазні повністю відповідають всім вимогам: вони не нагріваються, не деформуються, не пропускають тепло, не вбирають вологу. Крім того, виготовлені зі скла двері для лазні мають прекрасний зовнішній вигляд і органічно вписуються в будь-який інтер'єр. Вони не перешкоджають проникненню денного світла і візуально розширюють простір.

Скляні двері для лазні можуть бути прозорими або матовими, найчастіше з відтінком бронзи, який відмінно підходить для банного інтер'єру, проте вони не містять декоративних елементів. Коробка дверей проводиться з клеєної деревини високої якості і обов'язково комплектується ущільнювачем, який не тільки забезпечує герметичність, але і сприяє м'якому закривання дверей.

Оригінальні, стильні і безпечні двері для лазні, які відповідають найбільш суворим вимогам безпеки, естетичності і довговічності, пропонує своїм клієнтам компанія «Теплодар Україна». Тільки вибравши найякісніші двері, ви зможете насолодитися усіма перевагами справжньої російської лазні.