Починаючи будівництво лазні слід спочатку зробити її проект. Проекти лазень повинні враховувати розміщення обладнання для сауни і лежаків в парному приміщенні. Подбайте про те, щоб відвідувач вашої сауни в процесі ширяння не міг стикатися з гарячими елементами нагрівальної системи. Ретельно продумайте розмір лежаків, щоб ви могли комфортно себе почувати, не падати з полиці і не впиратися головою.

Проект лазні, пристінні полки-лавки. Лежаки — важлива складова будь-якої парної, адже саме від них залежить ступінь комфорту в лазні. Полку стикається безпосередньо з тілом людини, тому дошки, з яких вони виготовляються, повинні бути ретельно відшліфованими. Професійні лазники знають, що прості саморобні лежаки мають один великий мінус — виступає капелюшок цвяха або шурупа. У лазні метал сильно розжарюється при високій температурі і при зіткненні зі шкірою залишає роздратування або опік. Проекти саун і лазень повинні в першу чергу передбачати комфорт і безпеку людини в процесі паріння, а вже потім всі інші технічні деталі, адже нікому не подобається в процесі відпочинку думати про те, як би лягти, щоб не обпектися. Якщо ви беретеся самостійно за виготовлення полиць, то ретельно ховайте цвяхи та всі інші металеві деталі.

Проект лазні повинен включати правильне розташування елементів парної, а також підведення електрики, систему вентиляції та при бажанні власника, оригінальне підсвічування й акустичну систему. Полиці для лазні повинні мати безліч зазорів для хорошої циркуляції гарячого повітря. Найкраще робити лежаки з закругленими кутами, бо всі ми знаємо, наскільки неприємно битися в гострі кути. Відстань від верхньої полиці до стелі повинна бути не менше 100 см, щоб людина могла спокійно сісти та попариться банним віником: потрібно врахувати як зростання, так і замах руки. Простір між усіма іншими полками має враховувати як лежаче положення парильника, так і сидяче.

Проекти лазні від фахівців компанії «Теплодар Україна» допоможуть вам втілити ваші бажання в реальність. Ми можемо не тільки спроектувати парне приміщення, а й запропонувати вам найкраще обладнання від світових виробників. Компанія «Теплодар Україна» вже 12 років постачає на ринок України все необхідне для бань і саун.