Інфрачервона кабіна часто присутня в салонах краси та фітнес-клубах, а також в сучасних лазнях і саунах. Завдяки інфрачервоним хвилям, які мають певну довжину і йдуть з випромінювачів на стінах кабіни, тіло людини швидко прогрівається. На сьогодні кожен охочий може купити таке обладнання до себе додому або навіть в офіс, адже для нього не потрібне спеціальне освітлення або будь-які інші спецпристрої. Попри те, що вони мало чим нагадує звичну нам баню, сучасні лазники часто зупиняють свій вибір саме на інфрачервоних кабінах.

Інфрачервоні кабіни: користь і шкода

У подібній сауні людське тіло прогрівається завдяки використанню теплових хвиль, які випромінюються обігрівачами. Що знаходиться всередині кабіни відчуває досить приємне і м'яке тепло, яке поступово розливається по всьому тілу. Теплова хвиля здатна на 4 см проникнути в шкіру, що значно більше, ніж у звичайній сауні. Це сприяє більш сильному потовиділенню, яке виводить з організму величезну кількість токсинів і шлаків.

Але варто звернути увагу, що позитивний вплив інфрачервоної кабіни на організм залежить від деяких важливих факторів:

  • довжина самих хвиль;
  • скільки часу триватиме сеанс;
  • наскільки добре людина переносить теплове випромінювання.

 

Чим саме корисна така кабіна? За допомогою досліджень було доведено:

  • вона допомагає зміцнити серцево-судинну систему;
  • з її допомогою поліпшується стан нервової системи;
  • цілющий ефект на імунітет організму;
  • хвилі відновлюють пошкодження м'яких тканин;
  • вона зменшує больові відчуття і напруга після занять спортом;
  • з її допомогою шкіра очищається від дрібних недоліків.

Інфрачервона кабіна: протипоказання

Перш за все, якщо ви погано переносити високу температуру, вам краще всього відмовитися від походу в сауну взагалі, тим більше в інфрачервону лазню. Не варто зловживати кількістю і тривалістю сеансів, якщо лікар заборонив вам це робити. Крім того, ця процедура протипоказана людям з конкретними захворюваннями: гіперфункцією щитовидної залози, злоякісні пухлини, мастопатію, фібромою матки, серцевими захворюваннями, високим або низьким артеріальним тиском, вегето-судинну дистонію, циститом, нефритом, ендометріоз, артрозом, аденомою залози або артритом.

Використання інфрачервоної кабіни, як показують дослідження, часто доброчинно впливає на наш організм. Теплодар Україна пропонує вам величезний асортимент не тільки інфрачервоних саун, а й іншого устаткування для сучасної лазні (пульти управління, дров'яні печі, електрокам'янки).

Ціна на всі товари в нашому інтернет-магазині приємно дивує покупців. Сьогодні купити якісну і надійну продукцію вже не проблема, якщо звертатися за допомогою до перевірених виробників.