Ви вирішили будувати лазню і перед початком роботи ретельно прорахували і проаналізували весь витратний матеріал. Тепер настав час купівлі обладнання. Перше, з чого потрібно починати, це визначитися з вибором - електрокам'янка для сауни або дров'яна піч для лазні. Якщо ви обрали другий варіант, то тепер найголовніше для вас - змонтувати правильно димохідний канал. Від цього залежить можливість топити вашу піч.

Особливості вибору димаря

До вибору димаря необхідно підійти ґрунтовно, адже димар дуже важлива складова вашої парної. Димарі бувають:

  • цегляні;
  • бетонні;
  • керамічні;
  • металеві;
  • і навіть пластикові.

Димохідний канал призначений для відведення з приміщення диму, який утворюється в процесі згоряння палива. Крім цього димарі для лазні, наприклад, із чорної сталі, за рахунок тяги забезпечують подачу кисню в топку для забезпечення процесу горіння. Правильно зведена димохідна труба — це запорука ефективності та безпеки всієї обігрівальної системи та приміщення в цілому. Більшість людей не розуміють цього — звідси й сумна статистика щодо кількості пожеж через обігрівальні системи: не повторюйте помилки інших людей.

Усі ці нещасні випадки трапляються з трьох причин:

  • використано неякісний матеріал для будівництва димоходу для лазні;
  • недотримання всіх норм і вимог пожежної безпеки;
  • неправильний чи некоректний розрахунок параметрів димохідного каналу

Якщо не допускати таких помилок, то димар для лазні буде пожежобезпечним і забезпечує хороший режим горіння. У кожного матеріалу є термін служби і димова труба тут не виняток. Канал потрібно очищати від сажі і замінювати зіпсовані деталі, не запускайте цей процес. Найкраще самому не братися за таку відповідальну роботу, а довірити її фахівцям.

Монтаж димоходу

Димоходи для лазні починають монтувати безпосередньо від печі і просуваються далі вгору до даху. На підставі труби можна закріпити бак для води. З топки виходить дуже гарячий дим, який за прораховані хвилини прогріє весь об'єм води в бані. У разі непродуманого і безвідповідального підходу до будівництва димохідного каналу на вас чекають наступні неприємні моменти — зворотна тяга, задимлення приміщення та пожежа. Якщо ви раніше не займалися димарями для лазні, то настійно рекомендуємо звернутися до професіоналів.

Компанія «Теплодар Україна» пропонує широкий вибір обладнання для облаштування лазень та саун. Наші висококваліфіковані фахівці професійно зведуть димар для вашої печі, який буде відповідати всім нормам та вимогам. Купити димар для лазні ви можете в компанії «Теплодар Україна».