В облаштуванні парної не варто забувати і про такі важливі нюанси, як корисні аксесуари і приємні дрібниці. Вибір правильного термометра допоможе кожному, хто користується лазнею або сауною, робити це безпечно і з комфортом. 

Перед покупкою термометра для сауни необхідно враховувати такі фактори, як:

 

  • вид
  • вартість
  • водонепроникність
  • термостійкість
  • безпека. 

Дізнайтеся більше про кожного з цих факторів, які можуть вплинути на покупку термометра для сауни виз можете нижче.

Якими бувають лазневі термометри?

Виділяють три основні типи термометрів для лазні та сауни. Вони можуть бути в циферблатними або цифровому форматі:

  1. Механічні або стрілочні термометри є одними з найбільш поширених. Температуру показує стрілочка на шкалі від 0 до 120 С. Вони досить довговічні і доступні.
     
  2. Рідинні, вони ж капілярні. Показники видно на шкалі біля колби з підфарбованою рідиною. Досить точний і недорогий варіант для будь-якої парної. Важливо пам'ятати, що ртутні термометри - це не найкращий вибір для приміщення з високими перепадами температур. Це небезпечно, враховуючи крихкість скляної колби.
     
  3. Електронні термометри - це сучасне рішення для традиційної лазні. Прилад дозволяє максимально точно стежити за показниками як в парній, так і за її межами.

Однак для будь-якої парної ви можете встановити гігрометр поруч з термометром. Багато виробників об'єднують ці два вимірювальних прилади в один дерев'яний каркас, щоб користувачі сауни могли бачити відразу всі показники. Вологість в сауні покаже гигрометр. Таким чином, гігрометр і термометр працюють разом, щоб зберегти в сауні максимально оптимальний мікроклімат.

Особливості вибору термометра для сауни.

Переконайтеся, що термометр для сауни витримує спеку, яку він повинен вимірювати в будь-яких умовах. Уникайте використання термометрів для сауни з пластиковими деталями або металевим корпусом. Традиційно в виготовленні банного термометра використовується деревина; вона не розжарюється і не виділяє шкідливих хімічних речовин при нагріванні.

Розташування термометра в лазні чи сауні також дуже важливе. Найкраще повісити прилад на рівні очей: близько 1,5 м від підлоги. Біля дверей або біля печі температура може бути не точною, тому варто врахувати і це.

Який купити?

На нашому сайті, ви знайдете різні види як термометрів, так і термогігрометрів і все відмінної якості. Українські та зарубіжні виробники створюють різні дизайни приладів, щоб кожен міг знайти собі до душі.