Жадеїт (NaAlSi2O6) - лужний мінерал зеленого кольору. До більш рідкісних забарвлень відносяться: білий, рожевий, блакитний. Камінь для лазні не прозорі, злегка просвічує по краях і має скляний блиск. Твердість - 6.5 - 7 за шкалою Мооса. Щільність мінералу - 3.25 - 3.36 г / см3.

   Жадеїт відрізняється від нефриту своєю зернистістю, яку можна легко побачити неозброєним поглядом.

   Формування жадеїту відбувається під високим тиском і при низькій температурі в метаморфічних гірських породах. При поліруванні розколотого каменя спостерігається злегка жирний перламутровий блиск.

   Найпопулярніший різновид жадеїту - хлоромеланіт. Його характерний окрас - великі чорні плями на яскраво-зеленому тлі.

 

   Жадеїт для лазні добувають в Китаї, Мексиці, США, Казахстані та Росії. Найбільше родовище жадеїту в Росії знаходиться на півдні Красноярського краю.

   Цей мінерал придбав широку популярність як камінь для лазні. У стародавні часи царі та імператори обробляли свої лазні цим красивим каменем. Звідси й назва однієї з квітів каменю для сауни - імператорський жад.

   У багатьох країнах жадеїт вважається каменем номер два, після алмазу, завдяки своїй красі і фізико-хімічними властивостями. У Китаї, протягом довгих років, цей мінерал могла дозволити собі тільки багата знать. З давніх-давен вважається, що жадеїт допомагає людині придбати мудрість, відвагу, скромність, справедливість і милосердя.

   Найкрасивіший комплімент китайській дівчині: «Ви прекрасні, як жадеїт». На Сході ходить повір'я, що жадеїт рятує життя свого власника. При небезпеці він розбивається і бере на себе всю негативну енергію.

   Не рідко цей мінерал вважають каменем здоров'я. Він допомагає вилікуватися від багатьох недуг. Мексиканці глибоко впевнені, що жадеїт зцілює хвороби.

 

   Жадеїт і нефрит, це два різновиди одного каменю, які входять в одну групу, під назвою - жад. Хімічні властивості цих мінералів схожі, за винятком процентного співвідношення вкраплень інших порід. У Жаде переважають сполуки натрію.

   У нефриті - залізо, нікель, магній, хром і ванадій. Жадеїт для електрокам'янки - найкраще рішення для вашої розкішної лазні. Камінь принесе радість не тільки вашому погляду, а й тіла. Тепло виходить від мінералу доброчинно впливає на ваше здоров'я і допомагає вилікується від недуг.