Жадеит володіє масою лікувальних властивостей. Протягом багатьох років різні народності приписували цьому каменю безліч різних властивостей. Вважається, що якщо покласти шматочок жадеита під подушку, то сни стануть яскравими і приємними. Жад створить спокій і гармонію, умиротворення і гарний настрій. Так само він допомагає знайти мудрість, зробити правильний вибір і прийняти мудре рішення. Такий камінь для лазні оберігає від нещастя і неприємностей.

Сорти жадеита

Жадеит - дуже гарний камінь. Він принесе не тільки користь вашому здоров'ю, але і приємно порадує око. У ацтеків, завдяки його унікальним властивостям, жадеїт цінувався дорожче золота. Племена майя вирізали з нього фігурки божеств і поклонялися. У Стародавньому Китаї досі цей камінь поступається лише алмазу. Жадеит прийнято розділяти на три сорти:

  1. Імперіал. Колір: смарагдово-зелений. Прозорість: від напівпрозорого до майже прозорого. В основному мінерал можна зустріти у вигляді прожилок, товщиною до 2 - 5 см. Це найкрасивіший і дорогий сорт який дуже схожий на смарагд, але твердіший і дорогий.
  2. Коммершіал. Колір: зелений, сірий. Прозорість: непрозорий, має тонкі прожилки і дрібні напівпрозорі плями яскраво-зеленого кольору. Застосовується як обробний (як плитки та цегли) і виріб матеріал. Особливо гарні візерункові камені використовують ювеліри для виготовлення прикрас.
  3. Утіліті. Колір: зелений, сірий. Прозорість: непрозорий. Має неоднорідний забарвлення і вважається звичайним виробним каменем. Часто застосовується як камінь наповнювач для банних печей.

Лікувальні властивості жадеита

Камінь жадеїт нормалізує кров'яний тиск, знімає болі при остеохондрозі і ревматизмі. Яскраво-зелений мінерал поліпшать роботу нирок і серця, знімає набряки. Камінь рожевого кольору зміцнює серцевий м'яз і покращує склад крові. Білий жадеїт поліпшать імунітет і благотворно впливає на нервову систему. Жадеит корисний при остеохондрозі і зменшує біль у попереку. Він допомагає людям при захворюваннях серця і стрибків тиску, знижує високу температуру і лікує запальні процеси. При переломах мінерал покращує зрощення, зміцнює кістки.

Жадеит для лазні будь-якого сорту повністю зберігає свої властивості. Якщо ви носите камінь не яскраво зелений, а сіруватий, то його благотворну дію на вас зменшуватися не буде. Лікується жадеитом можна декількома способами:

  • носити прикраси зроблені з цього каменю;
  • поставити вдома кам'яні статуетки;
  • використовувати камінь для лазні в облицювання парної і як наповнювачем для печей і електрокаменок;
  • походити на масаж, який робиться з використанням жадеітового гальки.