Немає такого дачника або власника заміського будинку, який би не мріяв про лазню. Однак, приступаючи до будівництва лазні необхідно продумати всі деталі, включаючи двері для лазні.

Багато охочих спорудити власну лазню не надають особливого значення дверей для лазень, але даремно. Що ж потрібно врахувати, вибираючи двері для лазні?

При виборі дверей для парної необхідно врахувати багато нюансів. Оскільки двері піддаються впливу води та пару, згодом вона може набухати та заклинювати. Тому, при установці дверей для лазні з масиву необхідно правильно розрахувати відстань між бічними чвертями. У парній повинна бути забезпечена хороша вентиляція. Добре, якщо зовні двері будуть закриватися на скобу з підвісним замком. 

Слід сказати, що останнім часом великою популярністю користуються скляні двері. Загартоване, 8-мм скло відрізняється високою стійкістю до ударів і термостійкістю. Короб, виготовлений з клеєного бруса, що не буде жолобитися і деформуватися під впливом високих температур і пара. Для скляних дверей для лазень передбачені регульовані петлі, розраховані на велике навантаження, так, одна петля розрахована на 20 кг.

Двері для лазні повинні забезпечувати хорошу термоізоляцію, тому повинні щільно закриватися, що досягається за рахунок термостійкого ущільнювача. Двері зручно закривати та відкривати завдяки дерев'яній ручці прямокутної форми. Такі двері ідеально підходить для тривалої експлуатації як у вологому російській парній, так і в сухий фінській сауні