Найбільш придатним камінням для сауни вважаються талькохлорит, порфірит, малиновий кварцит, діабаз і жадеїт. Вони здатні швидко нагріватися і м'яко випромінювати тепло. Камені для сауни знаходяться під сильним термічним впливом, коштом чого вони повинні бути міцними і стійкими до різкого перепаду температур.

Талькохлорит для лазні на 40-50% складається з тальку, і відповідно стільки ж магнезиту і 5-8% хлориту. Об'ємна маса талькохлориту для сауни становить 2980 кг / м³, найвища точка плавлення - 1630-1640 ° С. Такі властивості роблять цей мінерал найбільш підходящим для використання в електрокам'янці й дров'яній печі. Висока теплоємність (в 2,5 рази вище, ніж у пічної цегли) каменю для сауни призводить до зменшення споживаного палива, що призводить до суттєвої економії дров або електроенергії (в залежності від типу печі для лазні).

При активній топці банної печі протягом 2-3 годин талькохлорит для сауни здатний випромінювати м'яке тепло протягом доби. Завдяки низькому коефіцієнту теплового розширення камінь для лазні не розтріскується при різкому перепаді температур.

Жадеїт для сауни є єдиним напівдорогоцінним камінням, відповідним для використання в банному приміщенні. Мінерал для лазні має здатність швидко поглинати тепло і повільно віддавати, що дозволяє економити паливний ресурс. Жадеїт (камінь для сауни) має високу межу міцності при великій в'язкості й мінімальному значенні водопоглинання. Такі фізико-хімічні властивості банного каменю дозволяють йому не розтріскуватися при різкому перепаді температур. Жадеїтова галька для сауни виглядає дуже привабливо в шліфованому вигляді, неповторний кам'яний малюнок стане унікальним доповненням в інтер'єрі парної.

 Камені для сауни діабаз є повнокристалічною дрібнозернистою вулканічною гірською породою, яка витримує температури до 1000 º. Мінерал характеризується високою твердістю і міцністю на стиск, що робить його ідеальним для використання в парних приміщеннях. Різкий перепад температур виникає при подачі води на розпечений камінь для сауни, з метою отримання вологої пари.

Купити камені для сауни ви можете в компанії «Теплодар Україна». Наші фахівці допоможуть підібрати все необхідне обладнання для лазні та сауни.