Незважаючи на те, що сучасні скляні двері для лазні завойовують все більшу популярність, багато хто вважає їх недостатньо практичними. Більшість сумнівів викликає саме скляна стулка, яка, на перший погляд, здається занадто крихкою і недостатньо надійною. Такий підхід породив безліч міфів про банних дверях, неспроможність яких легко довести.

Надійність скляних дверей

Міф 1 - скляні двері для лазні недостатньо надійні, їх легко розбити. Сучасні двері для лазні виробляються з високоякісного загартованого скла, міцність на розбивання якого в п'ять разів перевищує аналогічні показники за звичайне скло. Товщина полотна - 8 мм. Таким чином, випадково розбити двері для лазні неможливо.

Міф 2 - скляні двері для лазні будуть пропускати тепло, і топити в парній доведеться більше. По всьому периметру дверей, між скляною стулкою і дерев'яним коробом, прокладений ущільнювач, що забезпечує герметичність закритих дверей і не дозволяє тепла і пару проникати в сусіднє приміщення. Однак, вибираючи опалювальне обладнання для лазні, наприклад, електрокам'янку, варто враховувати, що двері виготовлені зі скла, і вибирати моделі печей з урахуванням площі скла, збільшеної на 1,5 м3.

Використання, доступність і установка скляних дверей

Міф 3 - скляні двері можуть використовуватися тільки у великих лазнях, виконаних в сучасному стилі, і не підходять для невеликих приватних дерев'яних приміщень. Двері для лазні дійсно мають сучасний дизайн, але вони ідеально вписуються в інтер'єр дерев'яних зрубів. Стилізована під бронзу скляна стулка прекрасно і органічно виглядає на тлі дерев'яних стін і перегородок, зорово розширюючи простір, але не виділяючись із загального колірного діапазону. У стулки є два варіанти зовнішнього вигляду:

  • прозора;
  • матова.

Міф 4 - скляні двері складні в установці. Двері для лазні повністю готові до установки. Кожна модель, в залежності від потреби, може встановлюватися як з правостороннім відкриттям, так і з лівостороннім. Для того, щоб змінити сторону, потрібно всього лише переустановити короб. Крім того, скляні двері для лазні представлені в широкому асортименті розмірів, тому завжди можна вибрати найбільш підходящу для конкретного приміщення модель.

Міф 5 - скляні двері складно дістати в нашій країні. Високоякісні та практичні скляні двері для лазні від компанії Saunax можна швидко і вигідно купити в представництвах компанії «Теплодар Україна» у Вінниці, Полтаві, Дніпродзержинську, Білій Церкві, Броварах та інших містах.