З давніх-давен лазня була головним і необхідним атрибутом наших предків, тому не дивно, що стає все більше бажаючих мати лазню в будинку. Сьогодні, нарівні з традиційної російської парної, в наше життя увійшла і фінська сауна. Відмінність її в тому, що пар в російській лазні вологий, а в сауні сухий і гарячий. Незалежно від цього парилку можливо побудувати в приміщенні будинку або окремо. Найкраще окрема, традиційна російська лазня з знаходяться поруч басейном або купіллю з водою.

Нюанси проектування сауни

Перед будівництвом парної треба все добре продумати до дрібниць. Адже гарантія добре функціонуючої парилки - це грамотний і правильний проект сауни. Проектування сауни є досить непростим заняттям. Необхідно зрозуміти і сформувати своє уявлення про майбутню парної, щоб потім максимально точно врахувати його в проекті. При проектуванні сауни, наприклад, обов'язково розробляється дуже важлива частина парної - вентиляційна система. Навіть піч (будь то дров'яна кам'янка або електрокам'янка) для кожного проекту підбирається професійно і індивідуально. Адже саме банна піч є серцем лазні і тому їй приділяється особлива увага.

Дуже важливо визначитися з об'ємом сауни. наприклад:

  • сауни розміром 2 × 1,5 м розраховані на 2-4 людини;
  • сауни розміром 2 × 2 м на 2-5 людини;
  • сауни розміром 2 × 2,5 м на 2-4 людини;
  • сауни розміром 2,5 × 2,5 м. на 4-6;
  • на 3-7 чоловік розрахована сауна розміром 3 × 2,5 м;
  • великі сауни, розміром 3,5 × 3 м або 3,5 × 3,5 м розраховані від 3-4 до 4-9 відвідувачів.

Професійне проектування парної

Проектування сауни дозволяє клієнту, а також будівельникам-монтажникам знати точну кількість витратних і оздоблювальних матеріалів, вибрати необхідне обладнання і визначитися з вартістю будівництва лазні. За допомогою з проектування саун краще звернутися до фахівців. Професіонали-проектувальники компанії «Теплодар Україна» можуть швидко і якісно створити проект сауни, виконати 3D модель майбутньої парної і ви тоді зможете наочно побачити, як буде виглядати ваша сауна.

Проектів саун розроблено дуже багато, починаючи від типових і закінчуючи індивідуальними. У вас є можливість або придбати готовий проект від компанії «Теплодар Україна», або для вас розроблять власний, з урахуванням всіх нюансів вашого приміщення і побажань. Замовити проект сауни ви можете в компанії «Теплодар Україна», також ми пропонуємо широкий вибір необхідного обладнання для лазень і саун, наприклад, парогенератори, дров'яні печі, електрокам'янки, камені для лазні та сауни, купелі, камені і Гімалайську сіль, а також оздоблювальні матеріали для вашої парної.