Одним з основних атрибутів лазні та сауни являються лежаки або так звані полоки. До облаштування цих елементів потрібно підійти особливо уважно, адже від цього фактору залежить комфорт та отримання насолоди в процесі паріння.

Полок — це стругана гладка дошка з округленими краями з цільної деревини. Його виготовляють із сортів, які не містять смол. Рекоменовано облаштовувати лежак із таких порід дерева як – липа, вільха, абаш, осика.

Небажано використовувати дошку з хвойних порід дерева в лазні, при високих температурах така деревина буде виділяти і покриватися смолами, що може призвести до опіків тіла. Влаштовуючи полиці, ретельно продумайте їх конструкцію, якщо вони будуть незручними, то все задоволення від лазні зведеться нанівець.

Зазвичай лежаки обробляють на фініші спеціальним просочуванням на водній основі, фарбу або лак не рекомендують для покриття. Використання будь-яких хімічних матеріалів створює ризик отримання опіків чи появи подразнення, оскільки контактувати оброблена дошка буде з розпареною шкірою.

Основні поради в облаштуванні полиць в лазні:

  • Довжина полиці має бути від 150 см і більше (що дозволяє з комфортом сидіти і лежати, оптимальна довжина має становити 180 см). Якщо зріст вище середнього, довжину допустимо збільшити до 2 метрів і більше.
  • Залежно від висоти стелі в парній, проводиться розрахунок кількості і габаритів полиць. Відстань від верхнього ярусу до стелі повинна бути більше 1 м. Ширина - для зручного сидіння – не менше 60см.
  • Простір між полицями — 35–50 см, що забезпечує комфортне розташування ніг під час сидіння.
  • Під час монтажу переконайтеся, що бруси не хитаються і не скриплять.

 

Якщо ж Ви ще не визначились, яку деревину використовувати у своїй сауні, ми з радістю допоможемо Вам визначитись. Весь асортимент деревини для полиць представлений за посиланням тиснути сюди, а на додаткові запитання відповідь зможе надати наш менеджер.