Російська лазня 

Всі елементи інтер'єру російської лазні виконані з дерева, в тому числі лежанки для лазні, що надає особливий аромат парної. Джерелом тепла є піч для лазні. 

 Піч може бути двох видів:  

  • електрична; 
  • дров'яна. 

У першому випадку вам знадобиться підключення вашої печі до електромережі і в потрібний момент її включити, в другому - заготовити дрова і розтопити її. Для забезпечення пара в лазні, за допомогою ковша, ллється вода на камінь, що дає можливість самостійно регулювати його кількість. Лежаки розташовані у вигляді «сходів», де на нижній «сходинці» лазні температура близько 60º, а на верхній - 90-100º. Головний символ російської лазні - це віник, який використовують для більш глибокого пропарювання організму. 

 

Фінська сауна  

Основна характеристика фінської сауни, це сухий жар і відсутність пара. Вологість повітря становить всього 10-15%, а температура доходить до 110º. По суті, це та ж російська лазня, тільки нагріта до високої температури. Приміщення прогріте, але пара ще немає. Сауна перетворюється в баню в момент виливання води на камені. Довго знаходиться в «сухий» парної неможливо. Тому сауну чергують з холодним басейном, методом контрасту, що дуже сприятливо впливає на шкіру і імунітет. 

 

Хаммам 

Найм'якший тип ширяння, відбувається при дуже високій вологості 80-100% і низькій температурі 35-50º. У хаммам можна провести кілька годин, приємно розслабляючись в мильній піні на теплому мармурі. Такий вид лазні для дачі і будинки не несе навантаження на організм, не утруднює дихання і легко переноситься як дитиною так і в похилому віці. Будівництво лазні хаммам вимагає великих витрат, але задоволення того варте. Пара подається за допомогою парогенератора для лазні з сусіднього технічного приміщення. 

 

Інфрачервоні кабіни 

Інфрачервона кабіна працює за принципом «сонця». Інфрачервоний обігрівач випромінює теплові хвилі, довжина яких відповідає довжині хвиль, випромінюваних самим людиною, що є максимально комфортною подачею тепла для організму. Інфрачервоні промені проникають в тіло людини і ретельно прогрівають м'язові тканини і суглоби. Як відомо, такого роду теплові потоки не нагрівають прозорі речовини, тому повітря в кабіні близько 45º. Будівництво лазні зводиться до установки кабіни(мінімальної розмір якої 1×1 м²). Довірте будівництво лазні професіоналам і вона перевершить всі ваші очікування. «Теплодар Україна» займається будівництвом під ключ лазень, саун і басейнів.