Димарі нержавіючі є новим поколінням димохідних труб для лазні, вони в десятки разів якісніше і ефективніше ніж цегляні. Принцип роботи дров'яної печі для лазні полягає в процесі згоряння дров з виділенням певної кількості тепла, яке йде на прогрів каменю для сауни. Нижченаведені мінерали в свою чергу м'яко випромінює тепло в парильне приміщення:

  • жадеїт;
  • діабаз;
  • талькохлорит.

Димохідні канали служать не тільки для відводу продуктів згоряння з банного приміщення, але і для подачі кисню до процесу горіння. Цегляний димохід для лазні має дуже шорстку внутрішню поверхню, за рахунок чого мікрочастинки сажі і кіптяви дуже швидко засмічують шахту, і доводиться досить часто її прочищати.

Димарі з нержавіючої сталі

Нержавіючі димарі для печі мають гладкі внутрішні стінки, за рахунок чого газ проходить безперешкодно і нагар не осідає на стінках. Ще одні вагомий аргумент в сторону такого роду труб - це легкість транспортування, монтажу і демонтажу. Внутрішню цегляну шахту не можна побудувати в будь-який момент, її будівництво повинно проводиться одночасно з будівництвом самого будинку.

Сталевий димовідвод може бути монтований після закінчення будівництва, він не вимагає спеціального фундаменту і клопітливих робіт по установці. Велика кількість дров'яних опалювальних печей є переносними, і в будь-який момент може виникнути бажання змінити місце розташування обігрівальної системи для будинку. При наявності цегляної шахти, така затія стає нездійсненним.

Зовнішні та внутрішні димарі

Нержавіючі димарі для дачі можуть бути як внутрішніми, які розташовані всередині будинку і виходять на дах лише невеликою частиною, так і зовнішні, які відразу від дров'яної печі для дому виходять на зовнішню стінку будови, і тягнуться до даху безпосередньо з вулиці. Нержавіючі димарі для лазні можна обкласти цеглою, що допоможе уникнути явища конденсату, який може утворитися на поверхні труби, і додасть вашої парної стиль «російської лазні». На сьогоднішній день дуже популярними є сендвіч-димовідводи для печі, вони також виконуються з нержавіючої сталі, але мають додатковий утеплювач.

Димарі потрібні тільки для дров'яних кам'янок для лазні та дров'яних опалювальних систем для будинку, електрокам'янки для сауни в такому каналі не потребують, так як там не відбувається процесу згоряння чого-небудь. Купити нержавіючі димарі ви можете в компанії «Теплодар Україна», яка ось уже 12 років займається постачанням кращого банного устаткування на територію України.