У наш час досить широке поширення набула турецька лазня - одна з найважливіших частин національної культури Сходу. Відвідування турецької лазні є не тільки оздоровчої процедурою, але ще і цілим ритуалом, який наділений особливим змістом для шанувальників ісламу. Для російської людини турецька лазня (хаммам) або ж турецька сауна - це свого роду екзотика, можливість спробувати щось новеньке і отримати непередавані враження. Але сьогодні будівництво хаммамов будинку знаходить новий виток популярності.

Будівництво турецької лазні

Раніше будівництво турецької лазні вироблялося з мармуру, завдяки чому підлогу, стіни і лежаки нагрівалися гарячим вологим паром. Сучасний хаммам облицьовується плиткою, мозаїкою (рідше мармуром), має вбудовану систему підігріву полиць і статі, а також парогенератор для турецької парної. Поєднання гарячого каменю, вологої пари, масажу і ароматерапії надавало сприятливу дію на тіло і організм в цілому. Зараз турецька лазня користується досить великою популярністю завдяки своїм цілющим властивостям.

Турецька лазня є унікальною завдяки своїй архітектурі і способу ширяння. Все дихає чарівної і привабливою магією Сходу, яка переносить вас в казкову атмосферу тисячі і однієї ночі.

Етапи будівництва хаммама

Будівництво турецької лазні має на увазі під собою п'ять важливих етапів:

  1. Теплоізоляція лазні. Теплоізоляція здійснюється зсередини за допомогою відомого і недорого матеріалу - мінераловати. Вона відмінно підходить для банних приміщень, так як не гниє і не боїться високих температур. Шар мінераловати треба закрити пароізолятором, який захищає утеплювач від вологи. Найкращим ізолятором буде фольга.
  2. Установка лежанок. У турецькій лазні полки виконані з каменю або плитки. При будівництві дерево не використовується.
  3. Система вентиляції. Без неї неможливо знаходиться в парній. Треба добре продумати систему вентилювання, перш ніж починати будівництво лазні.
  4. Установка парогенератора для хамама здійснюється в сусідньому технічному приміщенні, в парну виводиться тільки трубка для подачі пари.
  5. Установка двері для турецької лазні. Вибір дверей зводиться до таких матеріалів, як скло і метал. Також є кілька варіантів тонування скляних дверей.

Замовити проектування і будівництво хамама ви можете у нашій компанії «Теплодар Україна». Також в нашому інтернет-магазині ви можете придбати все необхідне обладнання і будь-які аксесуари для облаштування вашої турецької лазні.