Лікувальні властивості лазні хаммам: 

  • поліпшується робота органів дихання; 
  • розширюються пори і разом з потом з організму виходять шлаки та інші шкідливі речовини; нормалізується робота шлунково-кишкового тракту; 
  • прискорюється обмін речовин; 
  • проходить безсоння; 
  • прискорюється процес лікування простудних захворювань; допомагає позбутися людині від зайвої ваги.  

 

Як паритися в хаммамі  

Хаммам (турецька лазня) - це відмінне місце як для проведення переговорів в неформальній обстановці, так і для відпочинку з друзями. Ви відчуваєте себе прекрасно, серцебиття не прискорюється, організм в тонусі, психіка в спокої. Що може бути краще для спілкування в хорошій компанії? 



Процедура паріння в хаммам має 5 основних кроків: 

  1. Розігрів тіла. 

  2. Інтенсивний масаж. 
  3. М'який пілінг (відлущування відмерлих клітин за допомогою жорсткої мочалки). 
  4. Рясне намилювання і водні процедури. 
  5. Відпочинок і розслаблення.  

Для досягнення лікувальних властивостей лазні хаммам, потрібно неухильно дотримуватися цю послідовність паріння.

 

 Процедури в турецькій сауні 

Плавний розігрів тіла набагато краще різкого (як це відбувається в сауні для дому та дачі). Чим повільніше ви нагрівається в турецькому хаммаме, тим краще самопочуття. Інтенсивний, але в той же час розслабляючий масаж покращує приплив лімфи і прискорює кровообіг. 



М'який пілінг прибирає огрубілі клітини, тим самим відкриває пори для виведення шлаків. Разом з потом організм покидають всі шкідливі речовини, що накопичилися не тільки в клітинах, а й у крові. Коли тіло починає остигати, пори звужуються, і якщо вчасно не прийняти душ, все шлаки назад «засмоктуються» організмом. Ось чому так важливі в домашній лазні водні процедури з використанням мила. Процес відпочинку і розслаблення в турецькій лазні (хаммам) найчастіше проходить в приємному спілкуванні і розкурюванні кальяну. 

 

Зараз хаммам вже не рідкість в нашій країні, в кожному великому місті можна знайти хорошу парну. Компанія «Теплодар Україна» з радістю допоможе вам побудувати турецьку парну у вас вдома. Пориньте у світ східної культури з допомогою власної лазні - хаммам.