Де купувати  

Устаткування для лазні та сауни необхідно купувати у офіційних постачальників або спеціалізованих магазинах. Віддавати перевагу більш дешевим азійським моделям не йдуть, тому що вони, як правило, не виправдовують себе. Неякісне обладнання для сауни незручно при складанні, має недовгий термін служби, негарний зовнішній вигляд і безліч інших негативних моментів. Перш ніж купити обладнання, необхідно задуматися про проект лазні. 

Комфорт і безпека 

Проекти бань для дому та дачі повинні бути орієнтовані на комфорт і безпеку людини. Перебуваючи в лазні, відвідувач найбільше звертає увагу на зручність полиць. Виготовлятися лежаки повинні з ретельно шліфованих дощок без скалок і розколів. Бажано закругляти кути і кромки щоб було зручніше сидіти або лежати. 

Проекти бань повинні враховувати не тільки розташування полиць, а й їх розміри. Людина повинна відчувати себе в лазні комфортно, не падати з полиці і не впиратися головою в стіну. Кожен лежак розраховується як для лежачого, так і для сидячої людини. Якщо для домашньої парній, в якій зазвичай 2-3 людини, це не так вже й важливо, то в міській парної все йде складніше. Громадську лазню одночасно відвідують кілька десятків парильників, і кожен повинен відчувати себе комфортно як лежачи, так і сидячи і ще при цьому не заважати своїм сусідам.

Розташування полиць 

Проекти бань зазвичай враховують розміщення полиць у вигляді сходинок, причому, чим вище ступінь, тим гаряче там повітря, що допомагає кожній людині, розміститься в бажаної температурної області. Полиць для лежання в лазні повинен бути шириною 90см і довжиною 150см для лежання з зігнутими ногами або 180см і більше для лежання в повний зріст. 

Мінімальні параметри пристінної лавки для сидіння:  

  • ширина 40 см; 
  • довжина 90 см. 

Якщо у вас в родині є дуже високі люди - не забудьте врахувати розмір однієї лежанки і для них, кожен повинен відчувати себе комфортно в парній. Те ж стосується і дуже повних людей, обладнайте для них в лазні полку трохи ширше звичайної лави. Для поліпшення прогріву ніг відвідувачі часто піднімають їх вгору, полегшити цей процес допоможуть спеціальні тримачі для піднятих ніг.  

Проекти бань повинні враховувати не тільки ваші особисті побажання, а й потреби всієї родини, адже кожен любить розташовуватися в лазні по-своєму. Компанія «Теплодар Україна» створить унікальний проект лазні спеціально для вас, враховуючи всі ваші вишукані прохання і побажання. Ми можемо не тільки спроектувати парну, а й обладнати під ключ.