Хто хоча б раз побував в лазні, ви буде повертатися туди знову і знову. Всі люди знають що таке «російська лазня», і яку користь для здоров'я вона несе. Піч для лазні є серцем парної, і повинна якісно працювати. Хорошу роботу кам'янки для парної забезпечує правильно змонтований димовідвод. Димарі сталеві для лазні є більш якісними, ніж цегляні. Вони легше встановлюються і набагато довше служать.

Особливості російської лазні 

Найчастіше російська лазня виконується з дерева, яке починає тліти вже при 100 ° С, тому необхідно чітко дотримуватися всіх норм і вимог пожежної безпеки як при установці дров'яної кам'янки для лазні, так і при експлуатації. Димарі сталеві для лазні пропускають через себе дуже гарячий дим, і відповідно самі сильно нагріваються, в місцях контакту труби з чим-небудь необхідно провести якісну термоізоляцію.  

Роль дров'яної печі в лазні 

Більшість дров'яних печей для лазні передбачає монтаж бака з водою на підставі димовідводної труби, що дозволяє швидко прогрівати великий обсяг води. Така система не тільки нагріє воду, але і охолодить сам димовий канал, що значно знизить ризик виникнення пожежі.  

При проектуванні і будівництві лазні приділяють багато уваги розташуванню дров'яної печі в парильному приміщенні, вона повинна розташовуватися на віддаленій відстані від стін (яке визначається технічними характеристиками печі для лазні та нормативами пожежної безпеки). У процесі горіння дров виділяється дим, який виводиться з парної за допомогою сталевого димаря для лазні. У парильні не рекомендується встановлювати цинкові димовідводи, так як при нагріванні цинк виділяє шкідливі речовини. 

Димарі від Теплодар Україна  

Купити сталеві димоходи для лазні ви можете в компанії «Теплодар Україна». Наші фахівці займаються будівництвом і облаштуванням лазень на професійному рівні. 

Ми допоможемо вам підібрати:  

  • дров'яну піч для російської лазні; 
  • електрокам'янку для фінської сауни; 
  • парогенератор для турецького хамам. 

Компанія «Теплодар Україна» поставляє високоякісне банний обладнання на територію України. Ми є ексклюзивним представником торгової марки «Теплодар», яка виробляє дров'яні печі для лазні і опалювальні дров'яні печі-каміни для будинку. Також, в нашій компанії ви можете замовити будівництво лазні під ключ.