Сучасні печі-каміни для будинку затребуваніші, ніж стаціонарні цегляні. Заощаджується не тільки місце вашої житлової площі, а й зменшується витрата дров. Піч-камін для будинку активно використовується тільки в зимову пору року або холодною сирою восени. В решту часу зовсім немає необхідності топити піч на повну потужність. У цьому і полягає принадність каміна для будинку із закритою топкою. Прикривши скляні дверцята, ви зменшуєте доступ кисню і, відповідно, полина горять не так активно. Такий вид «економічної» роботи печі-каміна для дому дозволить вам спостерігати за вогнем у спекотний літній день, і при цьому не божеволіти від жару каміна. У такому режимі однієї закладки дров вистачає на 8-10 годин горіння.

Особливості вибору печі-каміна

Вибираючи піч-камін необхідно звернути увагу, з якого матеріалу зроблена топка. Чавун дуже міцний і жаростійкий матеріал, що має кристалічну решітку, яка не руйнується при високій температурі. При нагріванні грати слабшають, але при охолодженні повністю повертаються у свій попередній стан. Не слід плутати цей чавун, з якого роблять люки і труби. Топковий чавун для домашньої печі-каміна має у своєму складі спеціальні термопластичні елементи. Однією з переваг чавунних топок є те, що вони виготовлені методом лиття та не мають зварних швів. Відповідно, як теплове, так і фізичне навантаження розподіляються рівномірно. Піч-камін з такою топкою якісніша, ніж з кам'яною, але і відповідно вага такої печі значно перевищить вагу сталевої. Піч-камін з чавунною топкою необхідна лише в тому випадку, якщо ви топитимете вугіллям а не дровами.

Сталева топка печі-каміна для дому робиться двошаровою. Перший зовнішній контур виготовляється з високоякісної легованої сталі, а всередині робиться захисне облицювання (футерування) з чавуну або шамоту. Сучасні опалювально-варильні каміни мають систему вторинного допалу. Це дозволяє догоряти чадному газу при щільно закритих дверцятах, а не відразу випаровуватися в димар.

Конструкція печей-камінів

Піч-камін оснащена системою регулювання подачі повітря в топку. Вогкі поліни погано розгоряються і температура в печі невелика. У цьому випадку "система термостат" відкриває заслінку для надходження кисню. Або ж навпаки, якщо полум'я сильно розгорілося, щоб уникнути перегріву заслінка закривається, зменшуючи доступ кисню.

У компанії «Теплодар Україна» ви можете купити опалювально-варильні каміни для невеликих будинків. Співробітники нашої компанії допоможуть підібрати не тільки опалювально-варильний камін для дому, а й:

  • відмінні електрокам'янки для лазні;
  • дров'яні печі для лазні;
  • парогенератори для хаммаму;
  • обладнання та хімію для басейнів;
  • двері та теплоізоляційні панелі для лазні;
  • котли та багато іншого.