Стародавнє російське прислів'я говорить: «Де тепло, там і добро». У наш час навіть сільські жителі точно не знають, як правильно паритися і який віник треба вибрати, щоб замість теплового удару та спаду активності отримати заряд енергії та бадьорості. При проектуванні парної найважливіше знати, яка саме дров'яна піч для лазні буде встановлена.

Вибір печі для лазні

Найважливіша частина парильної кімнати – піч для лазні. Лазня визначається як особливе приміщення, яке призначене для очищення тіла за допомогою:

  • води;
  • пара;
  • та високої температури.

З давніх-давен у парних встановлювалися дров'яні печі для лазні виконані з каменю або цегли, але вони вже віджили своє століття. На заміну приходять сучасні, компактні та вдосконалені металеві печі (також у побут прийшли електрокам'янки). Дров'яна піч для лазні «Сибір» від компанії ТОВ «Теплодар» - це одна з кращих печей, що добре зарекомендували себе. Завдяки тривалій перевірці та найкращим технологічним якостям вона здобула відмінну репутацію серед професіоналів з будівництва лазень. Дров'яні печі "Сибір" цілком заслужено в народі називаються "диво - грубками".

Дров'яні печі «Сибір»

Дров'яна піч для лазні «Сибір» створює мікроклімат, який характеризується високою температурою та досить низькою вологістю (ідеально підходить і для російської лазні, і для фінської сауни). Так при температурі 100-120 градусів створюється клімат схожий із сауною, де вологість становить приблизно 5-30%. За бажання пар можна зробити більш вологою. У стандартній комплектації дров'яна піч для лазні «Сибір» має регістр-теплообмінник, який дозволяє виносити бак для води на стіну головного приміщення або розміщувати в сусідній будівлі. Такі печі випускаються з правим та лівим регістром, що дозволяє вам підбирати модель так, як передбачено під час будівництва лазні.

Конструкція дров'яної печі для лазні «Сибір» сприяє швидкому нагріванню повітря всього за 30-40 хвилин. «Сибір» ідеально підходять для опалення великих приміщень виконаних із бруса, які вишиковуються поруч із заміським котеджем. Модель зручна в усіх відношеннях - любителі справжньої російської лазні та сауни віддають перевагу скромному дизайну і цінують близькість цієї моделі до традиційної дров'яної лазневої печі.