Кам'янка для лазні - це найважливіший атрибут будь-якої парної. Вибирати її слід дуже уважно, враховуючи велику кількість різних факторів, або довіритися професіоналам. Фахівці допоможуть вам підібрати ідеальний варіант для вашої парної.

Особливості вибору каменки для лазні

Серед великої кількості пропонованих печей для саун дуже важливо вибрати якісну кам'янку. Якщо ви взялися за будівництво лазні самостійно, то вам необхідно знати деякі основні нюанси.

Кам'янка для лазні має бути і потужною, і економною. В першу чергу вам потрібно визначитися з розміром вашої майбутньої парної, наприклад для маленької родини вам цілком вистачить 3-6 м3. Кам'янка для лазні може кріпитися на стіну, якщо це передбачено моделлю. Така кам'янка для сауни ідеально підходить для малогабаритної парної. Також печі бувають наступних типів кріплення:

  • кутове;
  • центральне.

Домашня парна, як правило, використовується не частіше одного разу на тиждень, тому купувати піч для інтенсивної експлуатації вам не потрібно. Для будівництва громадської лазні необхідно віддати перевагу банним кам'янкам, розрахованим на частого використання, класу «club» або «profi». Кам'янка для лазні може підключатися як до 220 В так і 380 В, на це теж слід звернути увагу, тому що не в кожне приміщення підведено три фази.

Камені для лазні

Місткість каменю для лазні впливає на кількість тепла у вашій парній і за тепловіддачу. Пара утворюється за допомогою парогенератора для сауни, або виливанням води на розпечені камені. Чим більше пара, тим швидше камінь для лазні остигає, відповідно нагрівальному елементу потрібно частіше гріти каміння. За такої витрати електроспоживання збільшується.

Такі камені для сауни як талькохлорит і жадіт, повільно віддають тепло і роблять пар м'яким. Ці мінерали найкраще підходять як наповнювач для печі.

Кам'янки від «Теплодар Україна»

Дров'яні кам'янки для лазні від компанії «Теплодар» передбачають монтування бака для води на основі димохідної труби. Така система забезпечує вашу душову теплою водою і не вимагає додаткових обігрівачів для води.

Придбана в компанії «Теплодар Україна», кам'янка для лазні порадує вас не тільки своєю чудовою якістю, але і гарним дизайном. Наші фахівці проконсультують вас з усього обладнання, необхідного для вашої парної. «Теплодар Україна» є офіційним ексклюзивним представником компаній «Helo» та «Теплодар» в України. Купити кам'янку для лазні ви можете в компанії «Теплодар Україна».