Електрокам'янки призначені для опалення банного приміщення, це хороша альтернатива дровяным печам. Важко в порівнянні сказати, яка з кам'янок краще, вони мають різні призначення.

Піч орієнтована на приватні будинки і не споживає електрики, це стає вирішальним фактором для тих, у кого до дачі не підведена електромережа. Електрокам'янки в свою чергу не потребують дро та системи димовідведення, і є ідеальним рішенням для квартирних приміщень.

 

Як користуватися електрокам'янкою, щоб вона довго служила?

  • Не перегрівайте повітря в сауні вище 100 ° С, як би вам не хотілося зробити лазню ще гарячіше, не робіть цього. Краще ляжте на верхню полицю і довше побудьте в парній. При температурах понад 100 ° С зростає ймовірність пересушити і обпалити верхні дихальні шляхи, особливо в процесі спілкування в парильні. У будь-якому випадку, в парній краще не розмовляти і дихати носом. При високих температурах відбувається процес піролізу деревини, і в повітря потрапляють шкідливі для здоров'я газоподібні речовини.
  • Як би не радили арома-терапевти і просто любителі лазні, лити на камені електрокам'янки арома-масла, не робіть цього. 
  • Для такої процедури існують спеціальні ароматизовані рідини, які не вигоряють, а випаровуються. Найкраще налити в чашку гарячої води, капнути кілька крапель олії і поставити в парній, цього буде цілком достатньо для поширення молекул ефіру. Для професійних саун існують спеціальні дозатори ароматичних есенцій.
  • Вироби з тканини, ні в якому разі не можна сушити на електрокам'янці, навіть над виключеною. Температура банних каменів настільки висока, що навіть через годину після вимкнення печі вони залишаються гарячими, що може призвести до пожежі. При бажанні швидко просушити рушники, розкидайте їх по лежакам.
  • Раз на рік перебирайте камені, що знаходяться в електрокам'янці. Жадеит, талькохлорит, діабаз - кращі наповнювачі для печей-кам'янок. Видаляйте розколоті камені, щебінку і підписуйте нові. Врахуйте, електрокам'янки використовують тільки спеціальні камені вулканічного походження які пройшли термічну і хімічну обробки. 
  • Використовувати в печі будь-які інші наповнювачі, вкрай небезпечно як для кам'янки, так і для вашого здоров'я.

У компанії «Теплодар Україна» ви можете купити електрокам'янку і все необхідне обладнання для лазень і саун за доступними цінами.